Ledande logistikpartners

TGM AB, Transport AB Göteborg-Marstrand, startades 1957 av Bengt Nilsson. Företaget transporterade styckegods för Bilspedition och ASG, mjölk för Arla, samt ofta koks och fisk. Redan då ägnade vi oss åt vad som idag kallas samdistribution.

Bengt Nilsson och nuvarande VD Roger Nilsson.

Bengt Nilsson och nuvarande VD Roger Nilsson.

Genom hårt arbete, hela tiden med service och kvalitet som ledstjärnor, utökades verksamheten vartefter och resultatet är dagens moderna transportföretagsgrupp. Det var möjligt att uppnå dels genom TGM:s starka egna expansion, dels genom förvärv av andra transportföretag.

1992 blev vi tillsammans med andra transportörer delägare i Hägerstens Åkeri AB, som bland annat utför fjärrtransporter mellan Stockholm och Göteborg. Detta innebär samordningsfördelar med den egna regionala västsvenska trafiken – kärnan i vår verksamhet.

1993 blev TGM huvudägare i Bäckebols Åkeri AB. Dessa båda åkerier har nu ett nära samarbete och täcker gemensamt in hela Göteborgsområdet.

Första lastbilen

Första lastbilen

Sedan starten har TGM kört för Bilspedition, numera Schenker, och det gör vi fortfarande. Vi utför även lokala kyl- och frystransporter för Coldsped i Göteborgsregionen.

Vi erbjuder våra slutkunder ett mycket omfattande register av olika transporttjänster och vi har lång erfarenhet av hur optimal logistik ska utformas för att ge största möjliga effektivitet och därmed god ekonomi och leveranssäkerhet.

Vårt moderna trafikledningssystem, med kommunikation till alla fordon, och erfarna trafikledare gör att vi i varje situation kan uppnå högsta möjliga fyllnadsgrad i fordonen. Detta ger inte bara bästa ekonomi för kunderna och oss själva, det skonar också miljön.

TGM – ett familjeföretag

TGM är ett familjeföretag som ägs och drivs av grundaren Bengt Nilssons tre barn – Roger, Ann och Håkan.

Företaget drivs helt i enlighet med de ursprungliga målen: Kvalitet och personlig service.

 

 

Senaste nytt
Karta

Här finns vi!

Click to open a larger map

Klicka i kartan för större format!

Besöksräknare
  • 9511Det här inlägget:
  • 85115Besökare totalt:
  • 16Besökare idag:
  • 0Besökare online nu: